Yrket som industridesigner passar mig perfekt, det ger mig möjligheten att arbeta med väldigt kreativa människor.

Christian vill få saker gjort och har svårt för att luta sig tillbaka och sitta still. På fritiden cyklar han downhill och under den vitklädda årstiden åker han snowboard. Dels för att det är roligt, men också för att hämta inspiration.

Vägen mot sitt arbete som industridesigner började med studier på Mittuniversitet i Sundsvall. För att spetsa sin kompetens fortsatte han med ett masterprogram på Tekniska Högskolan i Jönköping, under ledning av professor Lars Eriksson. Christians engagemang och välarbetade skolprojekt gick inte lärarna förbi, och utan Christians vetskap, skickade Lars in en ansökan om ett stipendium från Stiftelsen Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska fonden till Christian. Christian tilldelades stipendium i kategorin “bästa examensarbete”.

Examensarbetet gjorde han i samarbete med Intuitive Aerial, ett företag i Linköping som utvecklade ett koncept för en drönare. Företaget hade blivit inbjudna till en fackmässa för film, radio och tv i USA, där de skulle flyga runt i en mässhall med sin drönare och filma besökarna. Christian tog fram former och utvecklade en batterilåda till drönaren. Drönaren fick namnet Black Armor Drone och idag har den utvecklats ytterligare med målet att serietillverkas.

Examensarbetet var en hektisk period för Christian och pengarna från stipendiet gick till att unna sig lite extra semester. Den praktiska erfarenheten från examensarbetet har han haft stor nytta av och idag arbetar han som projektledare på Blueair, där han utvecklar luftreningskoncept.