Vilken kväll det blev! Ett celebrerande av en 200-åring som sent, eller förmodligen aldrig kommer att glömmas.

För att citera ett av många glada tillrop som har trillat in efter jubileet “Vilken fest vi fick vara med om, sanslös mat, otroligt bra musik och professionell ledning av Thomas. Vi ser fram emot 300-årsjubileet och hoppas det blir exakt likadant”.

thumb_IMG_9036_1024

Thomas Tegnér gjorde ett utomordentligt arbete som konferencier för kvällen. Thomas har alltid nära till skratt och var själv en stor bidragande faktor till skratten denna kväll. Succén var ett faktum när han under showen bytte från lack- till klackskor och virade sin fjäderboa runt halsen. Och helt naturligt hade han tillsammans med skickliga Consoul och kören från Södra Vätterbygdens Folkhögskola för första gången tagit musikalen Cabaret till länsmuseet.

thumb_IMG_9067_1024

Andreas och Gittan Glans bjöd på välkomponerad och stämningsfull musik och kören från Södra Vätterbygdens Folkhögskola bidrog till en magisk stämning med ljuva stämmor och små musikaliska ensembler vid borden.

thumb_IMG_8993_1024

Tommy Myllymäkis trerättersmeny var ett gastronomiskt mästerverk och bara tanken på maten får det fortfarande att vattnas i munnen. Till förrätten bjöds det bl a på mildrökt lax med pepparrot, råbiff med rödbeta och matjesill med ägg. Till varmrätten dukades det upp rostbiffstekt kalv, jordärtskockor, bakad tomat, med fänkålsrostad färskpotatis och persiljesky. Desserten innehöll rabarberpaj med vaniljsås, citrontarte och chokladkaka med vispad grädde. Malin Qvänstedt ansvarade för dekor och dukning och hon gjorde det med bravur, inte en detalj var för liten att beakta.

thumb_IMG_9030_1024

Marianne Jansson, änka till före detta sotaremästaren Bertil Jansson, fick under kvällen tillfälle att lämna över Lars Bjuggs käpp till Anders Grahn kassör i Stiftelsen. Som i sin tur lämnade den till Sergei Muchin för att förvaras med den Bjuggska silversamlingen på Jönköpings Läns Museum.

Vi vill tacka alla medverkande och det är med stor förhoppning vi blickar mot framtiden och nästa jubileum.