Stipendiaten Mikaela Alfven är en mångsidig talang med kompetens att göra sin röst hörd genom flera kanaler. Den röda tråden i hennes karriär är kommunikation – och att vara kreativ i den form som känns rätt för stunden.

Grafisk design, webbutveckling och musik är några av de verktyg Mikaela använder för att nå ut med sina budskap. På hennes webbsida, som ligger till grund för stipendiet, visas en samtida och skicklig bredd av alster upp, från motion till illustrationer och webbsidor.

Mikaela studerar Grafisk design och Webbutveckling på Jönköping University. Design har alltid varit ett intresse och i tonåren, när bloggar var populärt, började hon designa andras plattformar. Därefter följde år av naturvetenskaplig och statsvetenskaplig utbildning, innan hon återvände till designen och den verkliga arbetsglädjen.

Stipendiet blev en stor lättnad inför en period av arbetssökande eller vidare studier. Planen är att börja jobba med någon form av kommunikation, eller att läsa en master. Oavsett om det blir att söka arbete eller plugga vidare utgör stipendiet en ekonomisk trygghet en tid framöver.