Intresset för bilar har varit med Simion sedan barnsben, och därmed även ett öga för design och detaljer. I sjuan under temadagen ”Vad har du för drömyrke?” upptäckte han industridesign, och sen dess har målet varit satt.

Den akademisak karriären började på tekniska linjen i gymnasiet, vidare via maskiningenjörprogrammet och nu till industriell design:

– Som designer vill man få saker att sticka ut; få folk att stanna, haja till och bli intresserade när de ser ens produkt.

Han beskriver sitt formspråk som ”minimalistiskt men med lite extra på det”, och visar upp en hårfön ur portfolion där han ville ha ett exklusivt uttryck och därför jobbat in trä som material. Drömmen om att jobba med bildesign finns kvar, men Simion vill inte begränsa sig. Han drivs av att utvecklas, och stipendiet är en bekräftelse på att han är på rätt spår:

– Det är kul att kunna se tillbaka på gamla projekt och upptäcka hur mycket man förbättrats. Jag ser fram emot att börja jobba, att ta reda på vad jag tycker är roligast, och lista ut var jag passar in i det hela.

För pengarna tänker han köpa digitala verktyg, antagligen en dator eller iPad. Med dem hoppas han kunna prestera bättre resultat, och ser fram emot att kunna tillföra sin portfolio ännu bättre renderingar i framtiden. 

Hårtork från Simions portfolio.