Wilma Elison pluggar sista året på Ljusdesign-programmet på Jönköping University. Att hon valde just ljusdesign säger hon beror på att hon tilltalades av blandningen mellan estetik och teknik. Och för att hon får utlopp för sin kreativitet, det har hon alltid gillat.

Att få skapa är viktigt för Wilma. Förutom ljussättning är hon intresserad av arkitektur, inredning, grafisk design, växter och fotografering. Parallellt med sina studier jobbar hon som rådgivare på Colorama och tar sig an fotouppdrag som frilans. Wilma har fotat i halva sitt liv och med stipendiet tänker hon slutföra sina studier, sedan starta eget och fortsätta arbeta mot sin dröm.
–      Efter skolan tänker jag starta ett företag där jag kan ta mig an fler fotouppdrag. På längre sikt drömmer jag om att få jobba som ljusdesigner tillsammans med arkitekter eller landskapsarkitekter. Gärna på en inspirerande arbetsplats med andra duktiga ljusdesigners, på så sätt kan jag bli riktigt duktig i mitt yrke genom att lära av och utvecklas med andra, säger Wilma Elison.Ljusinstallation från septemberljus i Huskvarna 2020.